Ε.Α.Σ.Κ.

 

H΄Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κορινθίας ιδρύθηκε το 1919 με σκοπό την ανάδειξη, μέσα από την συνεταιριστική ιδέα των ποιοτικών κορινθιακών προϊόντων. Συμβουλεύει και καθοδηγεί με επιστημονικό προσωπικό τους παραγωγούς μέλη της, σε όλα τα στάδια της καλλιέργειας για την παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων.
Για την εκπλήρωση του σκοπού αυτού συνεργάζεται με τις Κλαδικές Συνεταιριστικές Ενώσεις, και τους αρμόδιους κάθε φορά Συνεταιριστικούς Οργανισμούς, καθώς και με τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Γεωργίας και τους αρμόδιους τοπικούς φορείς σε Νομαρχιακό επίπεδο.

Εγκαταστάσεις

 

Η Ε.Α.Σ. μέχρι το 2005 στέγαζε την κεντρική υπηρεσία της σε ιδιόκτητο κτίριο στο κέντρο της Κορίνθου. Εκεί βρίσκονται γραφεία 530m2 και αποθήκες λιπασμάτων και γεωργικών φαρμάκων 530m2.
Από το 2006 τα γραφεία της οργάνωσης μεταφέρθηκαν στο 5ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής οδού Κορίνθου – Άργους (θέση Σπανό) σε νέους ειδικά διαμορφωμένους χώρους οι οποίοι περιλαμβάνουν επίσης, υπερσύγχρονο συνεδριακό κέντρο.
Παράλληλα στη θέση Σπανό λειτουργούν αποθήκες ζωοτροφών συνολικής έκτασης περίπου 2.740m2, δημιουργήθηκε κατάστημα γεωργικών εφοδίων και λιπασμάτων 1.800m2 και τυποποιητήριο ελαιολάδου 700m2.
Όλα τα παραπάνω βρίσκονται σε χώρο συνολικής έκτασης 17 στρεμμάρων.
Επίσης, διαθέτει εγκαταστάσεις στο Χιλιομόδι, στον Άγιο Βασίλειο και στην Αρχαία Κόρινθο.
Στο Χιλιομόδι υπάρχει αποθήκη λιπασμάτων και γεωργικών φαρμάκων συνολικής έκτασης 610m2.
Στον Άγιο Βασίλειο επίσης υπάρχει αποθήκη γεωργικών φαρμάκων και λιπασμάτων έκτασης 470m2.
Στην Αρχαία Κόρινθο η αποθήκη λιπασμάτων καταλαμβάνει χώρο 1.000m2.

Μέλη της ένωσης

 

Μέλη της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κορινθίας είναι 47 πρωτοβάθμιοι συνεταιρισμοί που δραστηριοποιούνται στα διοικητικά όρια 35 δημοτικών διαμερισμάτων των 8 δήμων της Ανατολικής Κορινθίας.
Ουσιαστικά μέσα από αυτούς τους πρωτοβάθμιους συνεταιρισμούς η Ένωση εκπροσωπεί περισσότερα από 6000 αγροτικά νοικοκυριά του νομού επηρεάζοντας σημαντικά την οικονομική και κοινωνική ζωή της περιοχής.