Εμπόριο γεωργικών εφοδίων

 

Η Ε.Α.Σ. Κορινθίας διατηρούσε κατάστημα εμπορίας στις παλαιές εγκαταστάσεις εντός της πόλεως της Κορίνθου.

Σήμερα, στις νέες μας εγκαταστάσεις στη θέση Σπανό δημιουργήθηκε σύγχρονο κατάστημα φυτοπροστατευτικών προϊόντων, το οποίο διαθέτει άρτια καταρτησμένο επιστημονικό προσωπικό που βρίσκεται πάντα στη διάθεση των παραγωγών.

Επίσης, δημιουργήθηκε κατάλληλος χώρος αποθήκευσης και διακίνησης λιπασμάτων με άνετη και εύκολη πρόσβαση και κατάλληλο προσωπικό με τα απαραίτητα μηχανήματα (κλαρκ) για την φορτωεκφόρτωση των προϊόντων.

Σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο οι παραγωγοί της Κορινθίας μπορούν να βρουν όλα τα απαραίτητα εργαλεία που απαιτούνται για την καλλιέργεια των προϊόντων τους.

Διακινούνται ακόμη, φυτοφάρματα, λιπάσματα και εφόδια από τις εγκαταστάσεις Χιλιομοδίου και Αγίου Βασιλείου.

Συστήματα εμπορίας

 

Η Ολοκληρωμένη διαχείριση της γεωργικής παραγωγής είναι η ισόρροπη μέριμνα για το περιβάλλον αλλά και για την ποιότητα των προϊόντων. Περιβάλλον όμως δεν είναι μόνον η φύση, αλλά για τους παραγωγούς είναι και το εργασιακό περιβάλλον, για τους δε καταναλωτές τα τρόφιμα, που πρέπει να είναι απολύτως ασφαλή.

Η δε ποιότητα των γεωργικών προϊόντων πρέπει να είναι δυνατόν να υποστηριχθεί με αξιόπιστη σήμανση που να παραπέμπει στην ολοκληρωμένη διαχείριση ως σύστημα παραγωγής, ώστε η ταυτότητα των γεωργικών προϊόντων να βελτιώνει την ανταγωνιστικότητα τους.

Στα πλαίσια αυτά η ΕΑΣ Κορινθίας εδώ και χρόνια οργανώνει ομάδες παραγωγών με στόχο την πιστοποίηση τους με βάση τόσο τα εθνικά πρότυπα AGRO 2.1 & 2.2 του ΟΠΕΓΕΠ – AGROCERT όσο και το πρωτόκολλο GLOBALGAP (EUREPGAP).

Κατεβάστε το πιστοποιητικό

Εμπορία ζωοτροφών

 

Στη θέση Σπανό, η Ένωση διατηρεί εγκαταστάσεις εμπορίας ζωοτροφών. Αυτές πλαισιώνονται με άρτια καταρτησμένο επιστημονικό προσωπικό το οποίο είναι πάντα στη διάθεση των κτηνοτρόφων. Επιλέγει και διακινεί ποιοτικά προϊόντα, ελεγμένα και πιστοποιημένα με στόχο τη διατήρηση υψηλού επιπέδου προδιαγραφών στον τομέα της κτηνοτροφίας.

Επιδοτήσεις

Ένα σημαντικό έργο που η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κορινθίας υλοποιεί σε συνεργασία με την GAIA EΠΙΧΕΙΡΕΙΝ (η οποία έχει τον κεντρικό συντονισμό για όλη την Ελλάδα),είναι η διαχείρισης των κοινοτικών οικονομικών ενισχύσεων προς τους παραγωγούς που ασκούν την δραστηριότητά τους εντός των διοικητικών της ορίων.

Αναλαμβάνει λοιπόν κάθε χρόνο να έρθει σε επαφή με όλα τα μέλη της αλλά και με αρκετούς ακόμα συνεργαζόμενους παραγωγούς, να τους ενημερώνει για τυχόν αλλαγές και προσαρμογές, να τους βοηθήσει στην σύνταξη των αιτήσεών τους για τη λήψη των ενισχύσεων, να μηχανογραφήσει αυτές και να φροντίσει για την σωστή και έγκαιρη καταβολή των χρημάτων.

Ομάδα παραγωγών

 

Η Ένωση αναγνωρίστηκε σαν Οργάνωση Παραγωγών στα πλαίσια του ΚΑΝ (ΕE) 2200/96 και του Π.Δ.36/86 σύμφωνα με την απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Αναγνώρισης Ομάδων Παραγωγών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την κατηγορία φρούτα και λαχανικά.

Διαθέτει σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του 2005, 1.433 μέλη, ενώ συνολικά η καλλιεργούμενη έκταση ανέρχεται στα 9.668 στρέμματα. Εμπορεύεται αποκλειστικά βερίκοκα και εσπεριδοειδή, ο κύριος όγκος των οποίων διοχετεύεται στην μεταποιητική βιομηχανία.

Σκοπός της είναι η δημιουργία μιας οργάνωσης παραγωγών η οποία θα λειτουργεί σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Ε, τις αποφάσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τις Διατάξεις της Εθνικής Νομοθεσίας.

 

Στόχος της Ομάδας Παραγωγών

 

Καλύτερη οργάνωση της πρωτογενούς παραγωγής.
Βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων που παράγονται από τα μέλη της.
Μείωση του κόστους παραγωγής των προϊόντων.
Δημιουργία των αναγκαίων προϋποθέσεων για την εφαρμογή των κανονισμών της Ε.Ε.
Προστασία του περιβάλλοντος.

 

Παραγωγικό Δυναμικό, Στόχοι και Προοπτικές

 

Η Οργάνωση Παραγωγών της Ε.Α.Σ.Κ. συγκεντρώνει τα προϊόντα των παραγωγών – μελών της, έτσι ώστε διακινεί μεγάλες ποσότητες βερίκοκου και μικρότερες ποσότητες λεμονιών, πορτοκαλιών και σταφίδας σουλτανίνας. Η διάθεση των προϊόντων της Ο.Π. γίνεται στην εσωτερική αγορά απευθείας σε χονδρεμπόρους, στις κεντρικές λαχαναγορές Αθηνών, Θεσσαλονίκης, κ.ά. Επίσης μεγάλες ποσότητες πωλούνται σε βιομηχανίες μεταποίησης ανά την Ελλάδα (κομπόστα, χυμός, κ.ά.). Μικρή διάθεση προϊόντων γίνεται επίσης σε εμπόρους λιανικής πώλησης.

Των πάντων.. πωλείο – Ελληνικά εκλεκτά προϊόντα

 

Το Παντοπωλείο της ΕΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ στεγάζεται σε ένα ιδιαίτερο χώρο 80 τ.μ. στο ισόγειο του κεντρικού κτιρίου των γραφείων της ΕΑΣΚ από το 2012 και στα ράφια του φιλοξενεί ελληνικά, παραδοσιακά προϊόντα προερχόμενα από οικοτεχνίες, τοπικούς συλλόγους, αγροτικούς συνεταιρισμούς, παραγωγούς που καινοτομούν, επιλεγμένα με βάση την ποιότητα και τη γεύση. Η γκάμα των προϊόντων του είναι εκτενέστατη περιλαμβάνοντας από άλευρα, όσπρια, χειροποίητα ζυμαρικά, σφολιατοειδή, μέλι, γλυκά, χυμούς, κομπόστες, αρτύματα μέχρι αλίπαστα, αλλαντικά, τυριά, διάφορα γαλακτοκομικά, από κάθε σημείο της χώρας, ποιοτικά κατεψυγμένα είδη κρεάτων-αλιείας εγχώρια και εισαγωγής, αλλά και εκλεκτά ελληνικά κρασιά και αποστάγματα και φυσικά εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο παραγωγής μας. Οι άνθρωποί του, γνώστες της γεύσης και της ποιότητας, αναζητούν συνέχεια νέα ενδιαφέροντα αλλά και αμιγώς παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: 5ο χλμ. Π.Ε.Ο. Κορίνθου-Άργους, Κόρινθος 20100.
ΥΠΕΥΘΥΝΗ: κα Μαρμαρά Ελένη.
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 27410 81258
FAX: 27410 23778