ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πολλές αναφορές γίνονται παγκόσμια για την μεσογειακή διατροφή και την ευεργετική της επίδραση στην υγεία του ανθρώπου. Καθοριστικά στοιχεία διαμόρφωσης του μεσογειακού διατροφικού προτύπου είναι το κλίμα, το φυσικό περιβάλλον και τα φυσικά προϊόντα του οικοσυστήματος (γεωργικά – κτηνοτροφικά – αλιεύματα).
Μακροχρόνιες έρευνες έδειξαν ότι την αρμονικότερη και πλέον ισορροπημένη σχέση των στοιχείων διατροφής, μεταξύ των λαών της μεσογείου, συγκεντρώνει κατά τον πλέον ιδανικό τρόπο το μεσογειακό/ελληνικό διατροφικό πρότυπο. Στην ελληνική διατροφή κυρίαρχη θέση έχουν τα αγνά ελληνικά προϊόντα όπως το αγνό παρθένο ελαιόλαδο ,ελιές, δημητριακά, φρούτα, λάχανα, ψάρι, μέλι, κρασί.

Το ελαιόλαδο, προϊόν υψηλής βιολογικής αξίας, είναι ο βασικός κρίκος στην ελληνική διατροφή. Λόγω της ισορροπημένης σύνθεσής του προστατεύει τον οργανισμό από πολλές ασθένειες, βοηθά την ανάπτυξη κατά την παιδική ηλικία και αυξάνει το μέσο όρο ζωής ενώ τα οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά προσφέρουν ευχάριστη γεύση. Για αυτό η ελληνική διατροφή αναγνωρίστηκε μέσα από συνέδρια και ιατρικά φόρουμ ως η πλέον ισορροπημένη, η πλέον υγιεινή και η πλέον ενδεδειγμένη διατροφή για τον άνθρωπο.